Federata Shqiptare e Tenisit

info@albaniantennis.com

admin

Turneu “Pavarsia Open” përfundon.

Sapo perfundoi “Pavarsia” open per te rritur ne National Sport Park me pjesmarjen te konsiderueshme dhe cilesore te lojtareve nga Shqiperia , Maqedonia,Kosova e Mali i Zi. Ne finale fitoi Andonov i Maqedonise ndaj Genajd Shupheja me rezultatin 2 : 0 (6-2 6-3). Vlen te theksohet pjesmarrja e Obrad Markovski (me numer 1500 te renditjes ne ATP i cili u eleminua me set final nga Granit Bajraliu (6-2 , 5-7 , 6-4). Vec kupave perkatese u dha edhe nje premio prej 750 euro per te dy lojtaret. Kishte lojra shume te mira te Granit Bajraliut nga Kosova, Nermin Hoxhiq dhe Kevin Kaceli nga Durresi. Ky turne i paraprin turneve te” Pavarsise” qe do zhvillohen kete jave per moshat +35 ( m. f.) dhe U-12, U-14 dhe U-16 per meshkuj e femra ne javen tjeter.

Turneu “Pavarsia Open” përfundon. Read More »

FSHT dhe ITF

Per here te pare, realizohet ne Shqiperi, ne ambjentet e National Sport-Park Resort  kursi nderkomebtar i nivelit te lojtareve te avancuar me pjesemarrje te trajnerve me te mire nga Shqiperia dhe disa vendeve te Ballkanit fale bashkepunimit te Federates Shqiptare te tenisit dhe ITF   Burimi/Source https://www.facebook.com/ 642285789159043/posts/1903406473046962/ https://www.facebook.com/nationalsportpark.al/

FSHT dhe ITF Read More »

Rregullat e sjelljes për lojtarët.

Qëllimi është të krijojmë gjithmonë një mjedis profesional, të sigurt dhe të argëtues për të gjithë pjesëmarrësit dhe mysafirët. Gjatë lojës: Ju duhet ta trajtoni kundërshtarin tuaj me respekt. Ju duhet të njoftoni rezultatin pas çdo pikë është luajtur. Duhet gjithmonë të pajtoheni me vendimet e arbitrit. Duhet të jeni të kujdesshëm me pajisjet dhe inventarin në fushë dhe ambjentet e tjera. Gjatë ndeshjes ju nuk duhet të largoheni nga fusha e lojës, përjashtimi i vetëm është pushimi për përdorim të WC, por vetëm me leje arbitri. Ju duhet të pajtoheni me rregullat e konsumit dhe të pini vetëm pijet e lejuara në zonën e fushës së lojës. Nëse nuk jeni duke rënë dakord me rezultatin tuaj ose diçka tjetër, duhet të njoftoni organizatorin ose gjyqtarin e turneut. Në fund të ndeshjes ju duhet të informoni organizatorët për rezultatet tuaja. Mes ndeshjeve: Duhet të jeni të pranishëm pranë fushave, të gatshëm për të luajtur në çdo moment që organizatorët t’ju thërrasin. Gjithmonë të jini të kujdesshëm me pajisjet. Ju duhet të mbani sende personale dhe të tjera në vendet e duhura. Ju duhet të trajtoni me respekt lojtarët, prindërit dhe organizatorët e tjerë.  

Rregullat e sjelljes për lojtarët. Read More »

Rregullat e tenisit për fëmijët dhe sistemi i rezultateve

Shërbimi: Lojtari duhet të shërbejë topin nga vija bazë. Lojtari që po shërben topin duhet të ndryshojë zonën e shërbimit. Shërbimi duhet të jetë diagonalisht në kutinë e shërbimit në anën e kundërshtarit. Nëse shërben jashtë zonës së shërbimit ose topi ndalet në rrjetë, atëherë mund të shërbejë për herë të dytë. Nëse gabon edhe në shërbimin e dytë shërbyesi, serveri humbet pikën. Lojtari mund të shërbejë topin nga lart ose poshtë, por është e rëndësishme që topi të mos prekë token derisa ta godasë. Nëse lojtari humbet goditjen dhe nuk e prek topin që shërbejnë nuk llogaritet. Organizatori i turneut mund t’ju lejojë të hedhni topin ose ta luani në kërcim për të filluar pikën. Nëse shërbimi është bërë nga këndi i gabuar dhe askush nuk e ka vënë re atë, atëherë të gjitha pikat e luajtura nga këndi i gabuar mbeten, por lojtarët duhet të kthehen në këndin e duhur menjëherë pasi është vërejtur gabimi. Lojtari që kthehet duhet të lejojë që topi të kërcejë. Nëse lojtari që kthen godet topin përpara se të kërcejë, humbet një pikë. Nëse pas dërgimit të topit ajo prek rrjetën, por shtrihet në kutinë e duhur të shërbimit, shërbimi duhet të bëhet edhe një herë. Lojtarët duhet të ndryshojnë kur shërbejnë dhe kthehen. Kur topi është në lojë: Gjatë lojës (përveç kthimit) lojtarët mund të luajnë topin para ose pas kërcimit(të rëntit ë tokë) . Topi duhet të prekëfushën vetëm brenda zonës së kufizuar, përfshi vizat. Nëse topi prek tavanin, muret ose objektet e tjera (me përjashtim të posteve neto) lojtari që ka bërë goditjen humbet një pikë. Ky rregull zbatohet edhe për shërbimin. Nëse topi prek lojtarin, lojtari humbet një pikë. Nëse lojtari godet topin i cili po fluturonte për të dalë jashtë zonës së lojës, pika vazhdon (përveç rastit të rikthimit të shërbimit). Nëse lojtari prek rrjetën gjatë lojës, e humbet piken.  

Rregullat e tenisit për fëmijët dhe sistemi i rezultateve Read More »

Rregullat e organizimit të turneve “TENNIS 10” :

Rregullat e organizimit të turneve “TENNIS 10” :   Trainerët e çdo klubi duhet të paraqesin një listë lojtarësh, të ndarë për çdo kategori, ku të jenë të përfshirë, emrat e lojtarëve dhe ditelindja e plotë për secilin, ose kartë identiteti Fëmijët duhet të shoqërohen nga traineri ose, në mungesë të tij, nga një prind apo person përgjegjës për fëmijët : Shorti do të mbahet në prani të trajnerëve dhe arbitrave ditën e fillimit të turneut Fëmijët nuk duhet të largohen nga kompleksi pa marrë vesh orarin e ndeshjes. Pagesa e çdo turneu bëhet ditën e parë përpara çdo ndeshje. Duhet të qëndroni korrekt në pagesa/cdo mos pagim diten e turneut, lojtari nuk merr pjesë në lojra, ndeshje Në raste shiu, fëmijët duhet të qëndrojë në afërsi të kompleksit. Ndeshjet shtyhen për ditën pasuese vetëm atëhere kur vendoset nga organizatorët. Çdo fëmijë duhet të ulet tek shkallet e kompleksit dhe sduhet të qëndrojë në fushë ngjitur apo midis tyre kur atje po luhen ndeshje. Raketat do jenë në varësi të lojës dhe kategorisë pjesmarrëse të turneut: Për më tepër mbi kategoritë e ndryshme mund të vizitoni sitin:http://www.tennisplayandstay.com/tennis10s/overview.aspx Asnjë prind nuk ka të drejtë të ndërhyjë gjatë ndeshjes apo të diskutojë me lojtarët apo stafin organizativ Lojtari duhet të jetë në fushë brenda 15 minutash nga orari i përcaktuar për fillimin e ndeshjes, në të kundërt e humbet ndeshjen aforfe.     Rregullat e tenisit për fëmijët dhe sistemi i rezultateve për programin “Tennis 10”   Shërbimi:   Lojtari duhet të shërbejë topin nga vija bazë. Lojtari që po shërben topin duhet të ndryshojë zonën e shërbimit. Shërbimi duhet të jetë diagonalisht në kutinë e shërbimit në anën e kundërshtarit. Nëse shërben jashtë zonës së shërbimit ose topi ndalet në rrjetë, atëherë mund të shërbejë për herë të dytë. Nëse gabon edhe në shërbimin e dytë shërbyesi, serveri humbet pikën. Lojtari mund të shërbejë topin nga lart ose poshtë, por është e rëndësishme që topi të mos prekë token derisa ta godasë. Nëse lojtari humbet goditjen dhe nuk e prek topin që shërbejnë nuk llogaritet. Organizatori i turneut mund t’ju lejojë të hedhni topin ose ta luani në kërcim për të filluar pikën. Nëse shërbimi është bërë nga këndi i gabuar dhe askush nuk e ka vënë re atë, atëherë të gjitha pikat e luajtura nga këndi i gabuar mbeten, por lojtarët duhet të kthehen në këndin e duhur menjëherë pasi është vërejtur gabimi. Lojtari që kthehet duhet të lejojë që topi të kërcejë. Nëse lojtari që kthen godet topin përpara se të kërcejë, humbet një pikë. Nëse pas dërgimit të topit ajo prek rrjetën, por shtrihet në kutinë e duhur të shërbimit, shërbimi duhet të bëhet edhe një herë. Lojtarët duhet të ndryshojnë kur shërbejnë dhe kthehen. Kur topi është në lojë: Gjatë lojës (përveç kthimit) lojtarët mund të luajnë topin para ose pas kërcimit(të rëntit ë tokë) . Topi duhet të prekëfushën vetëm brenda zonës së kufizuar, përfshi vizat. Nëse topi prek tavanin, muret ose objektet e tjera (me përjashtim të posteve neto) lojtari që ka bërë goditjen humbet një pikë. Ky rregull zbatohet edhe për shërbimin. Nëse topi prek lojtarin, lojtari humbet një pikë. Nëse lojtari godet topin i cili po fluturonte për të dalë jashtë zonës së lojës, pika vazhdon (përveç rastit të rikthimit të shërbimit). Nëse lojtari prek rrjetën gjatë lojës, e humbet piken. Rregullat e sjelljes për lojtarët. Qëllimi është të krijojmë gjithmonë një mjedis profesional, të sigurt dhe të argëtues për të gjithë pjesëmarrësit dhe mysafirët. Gjatë lojës: Ju duhet ta trajtoni kundërshtarin tuaj me respekt. Ju duhet të njoftoni rezultatin pas çdo pikë është luajtur. Duhet gjithmonë të pajtoheni me vendimet e arbitrit. Duhet të jeni të kujdesshëm me pajisjet dhe inventarin në fushë dhe ambjentet e tjera. Gjatë ndeshjes ju nuk duhet të largoheni nga fusha e lojës, përjashtimi i vetëm është pushimi për përdorim të WC, por vetëm me leje arbitri. Ju duhet të pajtoheni me rregullat e konsumit dhe të pini vetëm pijet e lejuara në zonën e fushës së lojës. Nëse nuk jeni duke rënë dakord me rezultatin tuaj ose diçka tjetër, duhet të njoftoni organizatorin ose gjyqtarin e turneut. Në fund të ndeshjes ju duhet të informoni organizatorët për rezultatet tuaja. Mes ndeshjeve: Duhet të jeni të pranishëm pranë fushave, të gatshëm për të luajtur në çdo moment që organizatorët t’ju thërrasin. Gjithmonë të jini të kujdesshëm me pajisjet. Ju duhet të mbani sende personale dhe të tjera në vendet e duhura. Ju duhet të trajtoni me respekt lojtarët, prindërit dhe organizatorët e tjerë.    Rregullat e sjelljes për prindërit. Dëshira jonë për fëmijën tuaj është të shijojë shfaqjen. Duke i bërë shumë presion fëmijës suaj ose duke pasur shpresa të mëdha për të fituar ju mund të transformoni garën e tij në një përvojë shumë të keqe. Ne ju rekomandojmë: Të keni një qëndrim pozitiv gjatë gjithë kohës në lidhje me performancën e fëmijës tuaj duke mos marrë parasysh rezultatet. Mos u përfshini në arbitrazh ose në procesin e rezultateve. Duhet të jeni të respektueshëm ndaj kundërshtarit të fëmijës suaj dhe me prindërit dhe organizatorët e tjerë. Mos bërtitni gjatë ndeshjeve, përveç fjalëve të gëzuara. Mos u mundoni ta zëvendësoni trajnerin e fëmijës suaj. Duhet të qëndroni gjithmonë jashtë fushës së lojës. Ne duam të krijojmë një atmosferë ku fëmija juaj do të jetë në gjendje të gëzojë garat dhe të fitojë çmime për përpjekjet e tij. Qëllimi kryesor i këtyre aktiviteteve është – të krijojë një platformë ku lojtarët mund të fillojnë garat në përputhje me moshën dhe nivelin e lojës. Kryerja e gjithë kësaj pune shpresojmë që fëmijët tuaj të bëhen më të sigurt dhe të përgatitur për turne të tjera jashtë klubit dhe për ngjarje të tjera. Ne nuk duam të themi këtë, por …. Nëse nuk i respektoni kërkesat e këtyre Rregullave, ju mund të merrni një paralajmërim nga organizatorët / gjyqtarët, por nëse keni gjithmonë një sjellje të gabuar, fëmija juaj në të ardhmen mund të përjashtohet nga pjesëmarrja në garat.

Rregullat e organizimit të turneve “TENNIS 10” : Read More »

Federimi i Lojtarëve në FSHT

Vendim Kryesia e FSHT Federimi i Lojtarëve në FSHT   Tiranë më 16.04.2017 Një lojtar nuk mund të luajë në asnjë ndeshje zyrtare, nëse lojtari nuk është i federuar në emër të ndonje klubi/shoqate të paktën 1 (një) orë përpara fillimit të ndeshjes ne turneun perkates, dhe përpara se të përfundojë periudha e parë e federimeve. Lojtari konsiderohet i federuar në emër të një klubi/shoqate vetëm pasi eshte depozituar pagesa e vjetore e federimit dhe lëshohet kartoni i federimit nga FSHT. Çdo klub mund të aplikojë: a) për të regjistruar në listën e federimit lojtaret, duke plotësuar të dhënat në formularët përkates të FSHT-së. b) për të hequr nga lista e federimit ndonjë lojtar duhet bërë aplikimi i çregjistrimit me nje kerkese nga i interesuari dhe duke bashkangjitur dokumentacionin përkatës. c) për të përfshirë në listën e federimit ndonjë lojtar duke plotësuar dhe dorëzuar formularin përkatës pranë FSHT-së; d) për të hequr nga lista e federimit ndonjë lojtar duke plotësuar dhe dorëzuar formularin përkatës pranë FSHT-së. Një lojtar do të konsiderohet i federuar ose i hequr nga lista e federimit të klubit përkatës vetëm pas marrjes së konfirmimit nga FSHT. Një lojtar në proces gjykimi në Organet Juridike të FSHT-së mund të regjistrohet nga një klub në listën e federimit, por pa patur të drejtën e aktivizimit deri në momentin e marrjes së një vendimi përfundimtar nga Organet përkatëse. Ndryshimet në listën e federimit të lojtarëve të një klubi, mund të kryhen vetëm: a) gjatë periudhave të federimit të miratuara dhe të njoftuara nga FSHT, ose të përcaktuara në këtë rregullore; b) në raste të posaçme me miratim paraprak të FSHT-së; kjo pikë e rregullores zbatohet për të gjitha klubet njëkohësisht. Federimi i lojtarëve kushtëzohet nga miratimi i aplikimit përkatës për federimin e lojtarit nga FSHT.

Federimi i Lojtarëve në FSHT Read More »

Pikëzimi i lojtarëve në pjesëmarrjet e organizuara nga FSHT

Vendim Kryesia e FSHT Pikëzimi i lojtarëve në pjesëmarrjet e organizuara nga FSHT   Tiranë më 11.05.2017 Për Turnetë e organizuara nga FSHT, sistemi i pikëzimit për lojtarët do të jetë si vijon:   Fituesi                         60 pike Finalisti                      45 pike Gjysemfinalisti           30 pike Cerekfinalisti              20 pike 1/8 finale                    10 pike 1/16 finale                  5 pike   Për KAMJONATIN KOMBETAR, sistemi i pikëzimit për lojtarët do të jetë si vijon:   Fituesi                         80 pike Finalisti                      60 pike Gjysemfinalisti           40 pike Cerekfinalisti              30 pike 1/8 finale                    15 pike 1/16 finale                  10 pike   Per lojtaret qe marrin pjese ne turne nderkombetare brenda dhe jashte vendit piket do te jene si me poshte Per turnete jo zyrtare piket do jene njesoj si turnete e zakonshem Per turnete ITF dhe Tennis Europe do te jepet dyfishi I pikeve (psh nqs arrin 1/8 finale merr 20 pike) Në fund të çdo Turneu do të shpallen fituesit si dhe ekipi (Klubi/Shoqata) sipas pikëve të grumbulluara  

Pikëzimi i lojtarëve në pjesëmarrjet e organizuara nga FSHT Read More »

Parakualifikues per Trajnerë (Niveli I-rë ITF)

Me kërkesën e synimin për rritjen e numrit të trajnerëve si dhe për formimin e tyre professional, të organizohet kursi I formimit të trajnerëve niveli Play&Stay. Pjesëmarrësit në këtë kurs trajnimi do të pajisen me license nga Federata Shqiptare e Tenisit për këtë nivel dhe do të kenë të drejtën për trajnimin e sportistëve të nivelit fillestar. Data e organizimit te ketij kursi dhe personat pergjegjes per mbarevajtjen e ketij kursi do te caktohen ne nje vendim te dyte.

Parakualifikues per Trajnerë (Niveli I-rë ITF) Read More »

Gresi Bajri në Mouratoglou Academy!

  Si rrjedhojë e bashkëpunimit të suksesshëm mes FSHT, Tennis Europe dhe Mouratoglou Academy u arrit që tenistja jonë e talentuar Gresi Bajri të jetë pjesë e një trajnimi intensiv një javor me trajnerët më të mirë të Akademisë Mouratoglou, me akomodim të plotë të përfshirë. Pjesëmarrja në këtë trajnim do të jetë tejet frytdhënëse për lojtaren tonë dhe përfaqësimin që Gresi do të bëjë në turnetë ndërkombëtar për Federatën Shqiptare të Tenisit.

Gresi Bajri në Mouratoglou Academy! Read More »

Turneu “Albanian Bowl 2022”

Turneu “Albanian Bowl 2022” u mbyll me sukses.   Në kategorinë U10 Djem, Morihej DURAKU u shpall fitues me rezultatin 4-3, 4-3 ndaj Martin BUSHATI. Në kategorinë U10 Vajza, fituese u shpall Hana VESELI ndaj Reina SELMANAJ me rezultatin 4-2, 4-3. Në kategorinë U12 Djem, fitues u shpall Alex PRIFTI me rezultatin 6-3,1-6,10/5 ndaj Alen KATANA. Ndësa për vajza në kategorinë U12, fituese rezultoi Learta MUHARREMI nda Enki HYSENI me rezultatin 6-2,6-3. Në kategorinë U14 Djem, Kledi GABA fitoi me rezultat 6-2, 6-2 ndaj Damian METHASANI. Ndërsa po në kategorinë U14 për vajza, fituese me rezultatin 6-3,3-6,10/3 u shpall Meldina MISLIMI ndaj Masa PRIJOVIC. Në kategorinë U18 Djem, Skënder KATANA fitoi me rezultat 6-1, 6-0 ndaj Salidin RAMA. Në kategorinë U18 Vajza fituese u shpall Rea QINAMI me rezulatin 7-6, 6-1 nda Linda DELIU. Ky turne u organizua nga FSHT dhe Shkodra Tennis Club me pjesëmarrjen e tenistëve nga Shqipëria, Kosova, Mali i Zi dhe Bosnja-Hercegovina. Për më shumë detaje vizitoni: https://courthive.com/t/c4247f32-36d5-4287-8f59-810df076ef52?

Turneu “Albanian Bowl 2022” Read More »