Federata Shqiptare e Tenisit

info@albaniantennis.com

Rregullat e tenisit për fëmijët dhe sistemi i rezultateve

Shërbimi:

Lojtari duhet të shërbejë topin nga vija bazë.

Lojtari që po shërben topin duhet të ndryshojë zonën e shërbimit.

Shërbimi duhet të jetë diagonalisht në kutinë e shërbimit në anën e kundërshtarit.

 • Nëse shërben jashtë zonës së shërbimit ose topi ndalet në rrjetë, atëherë mund të shërbejë për herë të dytë. Nëse gabon edhe në shërbimin e dytë shërbyesi, serveri humbet pikën.
 • Lojtari mund të shërbejë topin nga lart ose poshtë, por është e rëndësishme që topi të mos prekë token derisa ta godasë. Nëse lojtari humbet goditjen dhe nuk e prek topin që shërbejnë nuk llogaritet. Organizatori i turneut mund t’ju lejojë të hedhni topin ose ta luani në kërcim për të filluar pikën.
 • Nëse shërbimi është bërë nga këndi i gabuar dhe askush nuk e ka vënë re atë, atëherë të gjitha pikat e luajtura nga këndi i gabuar mbeten, por lojtarët duhet të kthehen në këndin e duhur menjëherë pasi është vërejtur gabimi.
 • Lojtari që kthehet duhet të lejojë që topi të kërcejë. Nëse lojtari që kthen godet topin përpara se të kërcejë, humbet një pikë.
 • Nëse pas dërgimit të topit ajo prek rrjetën, por shtrihet në kutinë e duhur të shërbimit, shërbimi duhet të bëhet edhe një herë.
 • Lojtarët duhet të ndryshojnë kur shërbejnë dhe kthehen.

Kur topi është në lojë:

 • Gjatë lojës (përveç kthimit) lojtarët mund të luajnë topin para ose pas kërcimit(të rëntit ë tokë) .
 • Topi duhet të prekëfushën vetëm brenda zonës së kufizuar, përfshi vizat.
 • Nëse topi prek tavanin, muret ose objektet e tjera (me përjashtim të posteve neto) lojtari që ka bërë goditjen humbet një pikë. Ky rregull zbatohet edhe për shërbimin.
 • Nëse topi prek lojtarin, lojtari humbet një pikë.
 • Nëse lojtari godet topin i cili po fluturonte për të dalë jashtë zonës së lojës, pika vazhdon (përveç rastit të rikthimit të shërbimit).
 • Nëse lojtari prek rrjetën gjatë lojës, e humbet piken.

 

Ndaje me miq