Federata Shqiptare e Tenisit

info@albaniantennis.com

Rregullat e organizimit të turneve “TENNIS 10” :

Rregullat e organizimit të turneve “TENNIS 10” :

 

 1. Trainerët e çdo klubi duhet të paraqesin një listë lojtarësh, të ndarë për çdo kategori, ku të jenë të përfshirë, emrat e lojtarëve dhe ditelindja e plotë për secilin, ose kartë identiteti
 2. Fëmijët duhet të shoqërohen nga traineri ose, në mungesë të tij, nga një prind apo person përgjegjës për fëmijët :
 3. Shorti do të mbahet në prani të trajnerëve dhe arbitrave ditën e fillimit të turneut
 4. Fëmijët nuk duhet të largohen nga kompleksi pa marrë vesh orarin e ndeshjes.
 5. Pagesa e çdo turneu bëhet ditën e parë përpara çdo ndeshje. Duhet të qëndroni korrekt në pagesa/cdo mos pagim diten e turneut, lojtari nuk merr pjesë në lojra, ndeshje
 6. Në raste shiu, fëmijët duhet të qëndrojë në afërsi të kompleksit. Ndeshjet shtyhen për ditën pasuese vetëm atëhere kur vendoset nga organizatorët.
 7. Çdo fëmijë duhet të ulet tek shkallet e kompleksit dhe sduhet të qëndrojë në fushë ngjitur apo midis tyre kur atje po luhen ndeshje.
 8. Raketat do jenë në varësi të lojës dhe kategorisë pjesmarrëse të turneut:
  Për më tepër mbi kategoritë e ndryshme mund të vizitoni sitin:http://www.tennisplayandstay.com/tennis10s/overview.aspx
 9. Asnjë prind nuk ka të drejtë të ndërhyjë gjatë ndeshjes apo të diskutojë me lojtarët apo stafin organizativ
 10. Lojtari duhet të jetë në fushë brenda 15 minutash nga orari i përcaktuar për fillimin e ndeshjes, në të kundërt e humbet ndeshjen aforfe.

 

 

Rregullat e tenisit për fëmijët dhe sistemi i rezultateve për programin “Tennis 10”

 

Shërbimi:

 

Lojtari duhet të shërbejë topin nga vija bazë.

Lojtari që po shërben topin duhet të ndryshojë zonën e shërbimit.

Shërbimi duhet të jetë diagonalisht në kutinë e shërbimit në anën e kundërshtarit.

 • Nëse shërben jashtë zonës së shërbimit ose topi ndalet në rrjetë, atëherë mund të shërbejë për herë të dytë. Nëse gabon edhe në shërbimin e dytë shërbyesi, serveri humbet pikën.
 • Lojtari mund të shërbejë topin nga lart ose poshtë, por është e rëndësishme që topi të mos prekë token derisa ta godasë. Nëse lojtari humbet goditjen dhe nuk e prek topin që shërbejnë nuk llogaritet. Organizatori i turneut mund t’ju lejojë të hedhni topin ose ta luani në kërcim për të filluar pikën.
 • Nëse shërbimi është bërë nga këndi i gabuar dhe askush nuk e ka vënë re atë, atëherë të gjitha pikat e luajtura nga këndi i gabuar mbeten, por lojtarët duhet të kthehen në këndin e duhur menjëherë pasi është vërejtur gabimi.
 • Lojtari që kthehet duhet të lejojë që topi të kërcejë. Nëse lojtari që kthen godet topin përpara se të kërcejë, humbet një pikë.
 • Nëse pas dërgimit të topit ajo prek rrjetën, por shtrihet në kutinë e duhur të shërbimit, shërbimi duhet të bëhet edhe një herë.
 • Lojtarët duhet të ndryshojnë kur shërbejnë dhe kthehen.

Kur topi është në lojë:

 • Gjatë lojës (përveç kthimit) lojtarët mund të luajnë topin para ose pas kërcimit(të rëntit ë tokë) .
 • Topi duhet të prekëfushën vetëm brenda zonës së kufizuar, përfshi vizat.
 • Nëse topi prek tavanin, muret ose objektet e tjera (me përjashtim të posteve neto) lojtari që ka bërë goditjen humbet një pikë. Ky rregull zbatohet edhe për shërbimin.
 • Nëse topi prek lojtarin, lojtari humbet një pikë.
 • Nëse lojtari godet topin i cili po fluturonte për të dalë jashtë zonës së lojës, pika vazhdon (përveç rastit të rikthimit të shërbimit).
 • Nëse lojtari prek rrjetën gjatë lojës, e humbet piken.

Rregullat e sjelljes për lojtarët.

Qëllimi është të krijojmë gjithmonë një mjedis profesional, të sigurt dhe të argëtues për të gjithë pjesëmarrësit dhe mysafirët.

Gjatë lojës:

 • Ju duhet ta trajtoni kundërshtarin tuaj me respekt.
 • Ju duhet të njoftoni rezultatin pas çdo pikë është luajtur.
 • Duhet gjithmonë të pajtoheni me vendimet e arbitrit.
 • Duhet të jeni të kujdesshëm me pajisjet dhe inventarin në fushë dhe ambjentet e tjera.
 • Gjatë ndeshjes ju nuk duhet të largoheni nga fusha e lojës, përjashtimi i vetëm është pushimi për përdorim të WC, por vetëm me leje arbitri.
 • Ju duhet të pajtoheni me rregullat e konsumit dhe të pini vetëm pijet e lejuara në zonën e fushës së lojës.
 • Nëse nuk jeni duke rënë dakord me rezultatin tuaj ose diçka tjetër, duhet të njoftoni organizatorin ose gjyqtarin e turneut.
 • Në fund të ndeshjes ju duhet të informoni organizatorët për rezultatet tuaja.

Mes ndeshjeve:

 • Duhet të jeni të pranishëm pranë fushave, të gatshëm për të luajtur në çdo moment që organizatorët t’ju thërrasin.
 • Gjithmonë të jini të kujdesshëm me pajisjet.
 • Ju duhet të mbani sende personale dhe të tjera në vendet e duhura.
 • Ju duhet të trajtoni me respekt lojtarët, prindërit dhe organizatorët e tjerë.

 

 Rregullat e sjelljes për prindërit.

Dëshira jonë për fëmijën tuaj është të shijojë shfaqjen. Duke i bërë shumë presion fëmijës suaj ose duke pasur shpresa të mëdha për të fituar ju mund të transformoni garën e tij në një përvojë shumë të keqe.

Ne ju rekomandojmë:

 • Të keni një qëndrim pozitiv gjatë gjithë kohës në lidhje me performancën e fëmijës tuaj duke mos marrë parasysh rezultatet.
 • Mos u përfshini në arbitrazh ose në procesin e rezultateve.
 • Duhet të jeni të respektueshëm ndaj kundërshtarit të fëmijës suaj dhe me prindërit dhe organizatorët e tjerë.
 • Mos bërtitni gjatë ndeshjeve, përveç fjalëve të gëzuara.
 • Mos u mundoni ta zëvendësoni trajnerin e fëmijës suaj.
 • Duhet të qëndroni gjithmonë jashtë fushës së lojës.

Ne duam të krijojmë një atmosferë ku fëmija juaj do të jetë në gjendje të gëzojë garat dhe të fitojë çmime për përpjekjet e tij. Qëllimi kryesor i këtyre aktiviteteve është – të krijojë një platformë ku lojtarët mund të fillojnë garat në përputhje me moshën dhe nivelin e lojës. Kryerja e gjithë kësaj pune shpresojmë që fëmijët tuaj të bëhen më të sigurt dhe të përgatitur për turne të tjera jashtë klubit dhe për ngjarje të tjera.

Ne nuk duam të themi këtë, por ….

Nëse nuk i respektoni kërkesat e këtyre Rregullave, ju mund të merrni një paralajmërim nga organizatorët / gjyqtarët, por nëse keni gjithmonë një sjellje të gabuar, fëmija juaj në të ardhmen mund të përjashtohet nga pjesëmarrja në garat.

Ndaje me miq