Federata Shqiptare e Tenisit

info@albaniantennis.com

GroupIV

Kampionati Botëror “2024 Davis Cup – Europe Group IV” për herë të parë në Shqipëri

Federata Botërore e Tenisit (International Tennis Federation) ka përzgjedhur Federatën Shqiptare të Tenisit për të organizuar Kampionatin prestigjoz botëror “2024 Davis Cup – Europe Group IV” në Qendrën Kombëtare të Tenisit “National Sport Park” në Tiranë gjatë javës së 10 Qershorit 2024. Shqipëria do të mirëpresë në kryeqytet ekipet kombëtare të meshkujve për Të Rritur të Armenisë, Lihtenshtajnit, Andorës, Maltës, San Marionos dhe Islandës. Kampionati botëror ekipor Të Rritur Meshkuj Davis Cup realizohet për herë të parë në Shqipëri dhe për këtë falenderojmë Federatën Botërore të Tenisit (ITF) për besimin e dhënë. Java e 10 Qeshorit do të shënojë një nga javët me rëndësinë më të madhe sportive të vendit tonë për vitin 2024. I urojmë suksese edhe ekipit tonë shqiptar që do të na përfaqësojë në “2024 Davis Cup – Europe Group IV”.

Kampionati Botëror “2024 Davis Cup – Europe Group IV” për herë të parë në Shqipëri Read More »

Ekipi kombëtar i Djemve në Davis Cup 2023

Ekipi kombëtar i Djemve në Davis Cup 2023. ️Nga data 18 Korrik deri dje ekipi kombëtar i djemve i kategorisë së të rriturve është grumbulluar në Ulqin të Malit të Zi, në Klubin e Tenisit “Bellevue” si parapërgatitje për pjesëmarrjen në Kampionatin Botëror Ekipor të Meshkujve “2023 Davis Cup Europe Group IV” që fillon sot deri më 29 Korrik 2023 në Ulqin, Mal i Zi. Shqipëria ndodhet në grupin IV, Pool B, së bashku me: Islandën, Azerbajxhanin dhe Kosovën. Sot Shqipëria do të përballet me Islandën. Ekipi kombëtar shqiptar përbëhet nga tenistët: Mario Zili (kapiten/lojtar), Martin Muedini, Nermin Hoxhiç dhe Arbër Sulstarova. I urojmë shumë suksese ekipit tonë në këtë kompeticion të rëndësishëm ndërkombëtar.

Ekipi kombëtar i Djemve në Davis Cup 2023 Read More »