Federata Shqiptare e Tenisit

info@albaniantennis.com

Juna Dani dhe Skerdi Hasa në “Adriatic Ionian Youth Games” – Ancona

Me datë 27 – 29 Shtator 2019 u zhvilluan “Lojërat Rinore Adriatike Joniane” në Ankona, Itali me pjesëmarrjen e 16 vendeve europiane si Austria, Bullgaria, Kroacia, Danimarka, Estonia, Rep. Çeke, Greqia, Polonia, Sllovenia, Italia, Lituania, Rumania, dhe Shqiperia, Bosnja e Hercegovina, Mali i Zi dhe Serbia.
1000 të rinj në 3 ditë me sport, muzikë dhe evente.
Ekipi i tenisit përfaqesohej nga Teuta për Bashkinë e Durrësit me lojtarët: Skerdi Hasa dhe Juna Dani.
Ky ekip shënoi suksesin më të madh për ekipin shqiptar përfshi të gjithë sportet si: atletika, beach volley, futboll, basketboll, hendboll, regbi, taekwondo etj.
Sportisti i Teutës, Skerdi Hasa doli në finale me përfaqesuesin e Polonisë, pasi kaloi duke fituar përballë ekipit të Austrisë me rezultatin 2-1 dhe atë të Bosnje Hercegovinës me rezultatin 2-0.
Kjo solli që ky lojtar i talentuar të marrë medaljen e argjendtë, ndërsa Juna Dani të fitojë kupën e Consulation.
Urojmë suksese të mëtejshme për këta lojtarë, trajnerin e palodhur Përparim Zanon, Dino Mehmedoviq dhe të gjithë tenistët shqiptarë në evente të tjera sportive të kësaj natyre!
(Shtator 2019)