Federata Shqiptare e Tenisit

info@albaniantennis.com

2019

Albanian Open Juniors 2019

Perfundoi me sukses dhe me nje pjesmarrje masive turneu Albanian Open Juniors 2019. Rreth 50 teniste nga Shqiperia dhe Kosova demostruan nje nivel te larte sportiv dhe shprit gare. Fitues ne kategorine djem u12 doli Borin Bitraj i Tennis Teuta i cili mundi Semi Kito nga Prizreni Fitues ne kategorine femra U12 Doli Altea Hajrizi nga Mitrovica fitoi ndaj Ajri Hoxha e Tennis Shkodra Fitues Per kategorine Meshkuj U14 Noel Caprazi tennis Teuta mundi ne finale Eno Hasa po te Tennis Teuta. Fituesi i U16 per femra ne finale kupen e fitueses e mori Gresi Bajri e Tennis Shkodra ndaj Juna Dani e po Tennis Shkodra. Fituesi U16 Meshkuj u shpall Skerdi Hasa i Tennis Teuta te Durresit Ndaj Noel Caprazit te po te njejtit klub. (Nëntor 2019)

Albanian Open Juniors 2019 Read More »

Shkodra ROG 2019

U zhvillua turneu për kategorinë Red Orange Green në qytetin e Shkodrës më 2-3 Nëntor 2019 me pjesëmarrjen e lojtarëve më të dalluar të këtyre grupmoshave nga e gjithë Shqipëria.

Shkodra ROG 2019 Read More »

Gresi Bajri dhe Martin Muedini fitues të Kampionatit Kombëtar 2019

. Nga data 17 deri 19 Maj 2019 ne Qendren Kombetare te Tenisit ne National Sport Park, Tirane u zhvillua me nje shpirt kompetitiv dhe shume sportiv, Kampionati Kombetar i Tenisit edicioni 2019! Fitues te Kampionatit ne kategorine vajza u shpall Gresi Bajri nga Shkodra e cila u ndesh ne finale me Brunilda Mrruku nga Durresi. Gresi Bajri vs. Brunilda Mrruku 6-4, 6-4. Ne Kategorine Djem, tenisti Martin Muedini i Tiranes, fitoi me rezultatin 6-2, 6-2 kunder Mario Zili po i Tiranes. Ky kampionat pati shume konkurrente premtues qe me lojen e tyre te bukur dhe inteligjente dhuruan emocione dhe na siguruan qe e ardhmja e tenisit shqiptar eshte ne rrugen e duhur. (Maj 2019)

Gresi Bajri dhe Martin Muedini fitues të Kampionatit Kombëtar 2019 Read More »

Kursit Teknik për Trajnere, Niveli I

Ne vijim te rolit dhe misionit te tij per trajnimin e Burimeve Njerezore ne sport, KOKSH nepermjet Solidaritetit Olimpik ka mundesuar per Federaten Shqiptare te Tenisit zhvillimin e Kursit Teknik per Trajnere, Niveli I-re. Ky kurs drejtohet nga Eksperti i Federates Boterore te Tenisit Z.Vitor Cabral dhe do te vijoje deri me 3 maj kur edhe do te certifikohen 20 pjesemarresit. Ky kurs alternon njohurite teorike me ato praktike. Drejtori i Kursit, ekspert i Federates Boterore te Tenisit, z. Vitor Cabral ka udhehequr grupin e trajnereve duke i dhene edhe ushtrime ne praktike per tu siguruar qe teknikat e shpjeguara jane kuptuar sic duhet. (Maj 2019)

Kursit Teknik për Trajnere, Niveli I Read More »

AGM Tennis Europe dhe ITF Development Workshop 2019 në Maltë

Javen e fundit te marsit 2019 Presidenti i FSHT zoti Ferdinand Sulo ishte i pranishem ne mbledhjen vjetore AGM te Tennis Europe dhe gjithashtu pjesemarres ne nje workshop te ITF ne Malte. Gjate kesaj mbledhje u zhvilluan takime dhe bisedime te rendesishme me figurat me te larta drejtuese te politikave te tenisit boteror ku Shqiperia u pershendet dhe u vleresua per qasjen e re ne zhvillimim qe po i jep sportit te Tenisit duke u mbeshtetur konkretisht ne shume drejtime. Si kurre me pare FSHT mori mbeshtetje ne mundesimin e granteve per turet e ekipeve U14 dhe U12 te lojtareve shqiptar, stervitje ne Tirane me eksperte te ITF per disa jave, kurse specializimi per trajnere etj. Fale politikave te reja te Presidentit Haggerty dhe takimeve me personalitete te tjera te rendesishme te ITF, Shqiperise iu premtua brenda ketij viti mbeshtetje financiare te vecante e cila do te na sherbeje per pergatitjen dhe pjesemarrjen e Shqiperise ne Kupen Davis dhe mbulimim e nevojave te tjera te federates per rritjen cilesore dhe sasiore te sportisteve tane qe na perfaqesojne ne arenen nderkombetare. Nje vend te vecante zune takimet me zotin Vitor Cabral dhe Luca Santili te cilet sot drejtojne politikat e zhvilimit te ITF ne Europe dhe bote ku perfitues te te cilave jemi edhe ne. (Prill 2019)

AGM Tennis Europe dhe ITF Development Workshop 2019 në Maltë Read More »