Federata Shqiptare e Tenisit

info@albaniantennis.com

NationalTennisCenter

ITF/TE 14&U NATIONAL TRAINING CAMP në Tiranë

14&U NATIONAL TRAINING CAMP ka qenë kampi stërvitor i zhvilluar nga Federata Shqiptare e Tenisit në bashkëpunim me ITF – International Tennis Federation dhe Tennis Europe në Qendrën Kombëtare të Tenisit “National Sport Park në Tiranë. Në këtë kamp stërvitor morën pjesë trajnerë dhe lojtarë të grupmoshës U14 nga qytete të ndryshme të Shqipërisë nën drejtimin e trajnerit kryesor Përparim Zano. Synimi i këtij projekti ishte rritja e cilësisë së performancës së lojtarëve të tenisit për turnetë e ardhshëm, por edhe të sjelljes së tyre brenda dhe jashtë fushës së tenisit. Falenderojmë lojtarët dhe trajnerët e përfshirë në këtë projekt.

ITF/TE 14&U NATIONAL TRAINING CAMP në Tiranë Read More »

Pavarësia Open 2022, turneu traditë shpall fituesit

Mbyllet me sukses edhe këtë vit turneu “Pavarësia Open 2022” ku tenistët shqiptarë garojnë por edhe festojnë ditën e flamurit shqiptar. Denis Gaba shpallet fitues i kategorisë U14 Djem pas finales me Alex Prifti me rezultat 4-6, 6-1, 6-3. Anjel Hoxha shpallet fituese në kategorinë U14 Vajza pasi mundi në finale Enki Hysinin me rezultat 6-3, 6-2. Në kategorinë U10 Djem fitues doli Jonis Gaba dhe finalist Martin Bushati, ndërsa në kategorinë U10 Vajza fituese u shpall Lina Rexha dhe finaliste Dejla Bajrami. Në kategorinë U9 Vajza fituese u shpall Hajdi Hysaj, ndjekur nga Noemi Zyli dhe Etual Lama. Falenderojmë organizatorët “National Sport Park Club” dhe kryegjyqtarin e turneut Kleid Vora dhe drejorin Albi Sulo. Urojmë gëzuar festën e Pavarësisë së Shqipërisë dhe suksese të tjera të gjithë tenistëve tanë!    

Pavarësia Open 2022, turneu traditë shpall fituesit Read More »

Përfundoi me sukses kursi i çertifikimit të trajnerëve Niveli i Parë nga Federata Botërore e Tenisit “ITF/OS Coaching Beginner & Intermediate Players course”.

Ky kurs u zhvillua në Qendrën Kombëtare të Tenisit në Tiranë “National Sport Park”. Drejtues të këtij kursi ishin Albi Sulo dhe Vanja Stuhli nga ITF. Rreth 20 trajnerë nga Shqipëria, Kosova dhe Mali i Zi morën pjesë në 86 orë trajnime dhe testime në lidhje me njohuritë dhe aftësitë e tyre në mësimdhënien e tenisit. “ITF/OS Coaching Beginner & Intermediate Players course” vjen në Shqipëri si bashkëpunim mes Federatës Botërore të Tenisit (ITF), Komitetit Olimpik Kombëtar Shqiptar (KOKSH) dhe Federatës Shqiptare të Tenisit (FSHT). Me rritjen e numrit por edhe të cilësisë së trajnerëve të federatës sonë rrjedhimisht do të kemi rritje të numrit të tenistëve dhe rezultateve të tyre. Në fund të këtij kursi u zhvillua ceremonia përmbyllëse ku u shpërndanë edhe çertifikata pjesëmarrje për të gjithë trajnerët e përfshirë në kurs. I urojmë suksese të gjithëve dhe falenderojmë ITF dhe KOKSH për mbështetjen e vazhdueshme në zhvillimin e tenisit në Shqipëri.

Përfundoi me sukses kursi i çertifikimit të trajnerëve Niveli i Parë nga Federata Botërore e Tenisit “ITF/OS Coaching Beginner & Intermediate Players course”. Read More »