Federata Shqiptare e Tenisit

info@albaniantennis.com

Trajnerët

Tenisi në Republikën e Shqipërisë ka 32 trajnerë të niveleve të ndryshme.

FSHT në bashkëpunim me ITF (Federata Ndërkombëtare e Tenisit) kanë realizuar një sërë kursesh dhe trajnimesh në Shqipëri me ekspertë të njohur ndërkombëtarë, të cilët kanë çertifikuar shumë trajnerë në Republikën e Shqipërisë sipas standardeve ndërkombëtare. Standardi i trajnerëve, sipas ITF ndahet në 4 nivele, të cilët fillojnë nga niveli bazë (play tennis) deri tek niveli më i lartë (ITF Level 3).

Më poshtë gjeni renditjen e trajnerëve shqiptarë sipas kualifikimeve përkatëse të Federatës Ndërkombëtare të Tenisit dhe të dhënave të shoqatave aktive që zhvillojnë tenisin në Shqipëri.

  1. – Albi Sulo (ITF Level 2 dhe në zhvillim të ITF Level 3)
  1. – Përparim Zano (ITF Level 2)
  1. – Ervin Rota (ITF Level 1)

– Elda Vukatana (ITF Level 1)

– Joan Ropi (ITF Level 1)

– Martin Muedini (ITF Level 1)

– Maksi Prifti (ITF Level 1)

– Erges Mrruku (ITF Level 1)

– Mario Zili (ITF Level 1)

– Fatos Nallbani (ITF Level 1)

– Genajd Shypheja (ITF Level 1)

– Meriton Nallbani (ITF Level 1)

– Arbër Sulstarova (ITF Level 1)

– Llambi Ikonomi (ITF Level 1)

– Aiger Sulo (ITF Level 1)

– Tedi Kaso (ITF Level 1)

– Kristo Papa (ITF Level 1)

– Bati Varfi (ITF Level 1)

– Kevin Kaceli (ITF Level 1)

  1. – Eder Maskaj (në zhvillim të ITF Level 1)

– Nikoleta Peti (në zhvillim të ITF Level 1)

– Brunilda Mrruku (në zhvillim të ITF Level 1)

– Jurgen Hoxha (në zhvillim të ITF Level 1)

– Ilmi Sina (në zhvillim të ITF Level 1)

– Riçard Bajramaj (në zhvillim të ITF Level 1)

  1. – Ilir Reçi (trajner aktiv FSHT)

– Sokol Kaso (trajner aktiv FSHT)

– Erblin Sulo (trajner aktiv FSHT)

– Fahrudin Mehmedoviq (trajner aktiv FSHT)

  1. – Joli Papa (Play Tennis)

– Alvi Xhomara (Play Tennis)

– Kristina Xhelollari (Play Tennis)

Ceremonia e fundvitit e FSHT

Është zhvilluar Ceremonia e fundvitit e organizuar nga Federata Shqiptare e Tenisit, ku u festua për arritjet e vitit 2023 dhe për synimet e vitit të ri. Në këtë ceremoni u vlerësuan edhe lojtarët, trajneri dhe klubi më i mirë i vitit 2023. Ju akorduan trofe dhe dhurata lojtarëve sipas listës më poshtë: Grupmosha U10

Ceremonia e fundvitit e FSHT Read More »

Festivali i Tenisit në qytetin e Vlorës

U zhvillua dje Festivali i Tenisit në qytetin e Vlorës në kuadër të projektit “European City of Sport 2024” dhe nismës “Junior Tennis Initiative – ITF”. Tenistët më të mirë të qytetit bregdetar zhvilluan aktivitete duke përfshirë edhe fëmijë të interesuar në sportin e tenisit. Qëllimi i këtij aktiviteti ishte masivizimi i sportit të tenisit

Festivali i Tenisit në qytetin e Vlorës Read More »

Përgatitja BJKC 2023 – Ekipi kombëtar i vajzave grumbullohet në Ulqin të Malit të Zi

Ekipi kombëtar i vajzave shqiptare të kategorisë së të rriturave është grumbulluar në Ulqin të Malit të Zi, në Klubin e Tenisit “Bellevue” ku do të stërvitet për 2 javë rresht si parapërgatitje për pjesëmarrjen në Kampionatin Botëror Ekipor të Femrave “Billie Jean King Cup by Gainbridge Europe Group III” që do të zhvillohet në

Përgatitja BJKC 2023 – Ekipi kombëtar i vajzave grumbullohet në Ulqin të Malit të Zi Read More »

Vitor Cabral në Shqipëri. Zhvillohet “ITF Parents Workshop Level 1”

Fillimi i këtij muaji shënoi vizitën e përfaqësuesit të Federatës Botërore të Tenisit, Vitor Cabral (ITF Development Officer Europe). Vitor Cabral organizoi kursin për të gjithë prindërit që kanë fëmijë të angazhuar në sportin e tenisit në Shqipëri “ITF Parents Workshop Level 1” në “National Sport Park” në Tiranë. Bashkë me njohuritë e prezantuara dhe

Vitor Cabral në Shqipëri. Zhvillohet “ITF Parents Workshop Level 1” Read More »

Përfundoi me sukses kursi i çertifikimit të trajnerëve Niveli i Parë nga Federata Botërore e Tenisit “ITF/OS Coaching Beginner & Intermediate Players course”.

Ky kurs u zhvillua në Qendrën Kombëtare të Tenisit në Tiranë “National Sport Park”. Drejtues të këtij kursi ishin Albi Sulo dhe Vanja Stuhli nga ITF. Rreth 20 trajnerë nga Shqipëria, Kosova dhe Mali i Zi morën pjesë në 86 orë trajnime dhe testime në lidhje me njohuritë dhe aftësitë e tyre në mësimdhënien e

Përfundoi me sukses kursi i çertifikimit të trajnerëve Niveli i Parë nga Federata Botërore e Tenisit “ITF/OS Coaching Beginner & Intermediate Players course”. Read More »

“ITF/OS Coaching Beginner & Intermediate Players course” në Tiranë

Po zhvillohet “ITF/OS Coaching Beginner & Intermediate Players course”, kursi i çertifikimit të trajnerëve Niveli i Parë nga Federata Botërore e Tenisit. Ky kurs po zhvillohet në Qendrën Kombëtare të Tenisit në Tiranë “National Sport Park”, nën drejtimin e Vanja Stuhli nga ITF dhe Albi Sulo nga FSHT. Përgjatë 2 javëve me rradhë, rreth 20

“ITF/OS Coaching Beginner & Intermediate Players course” në Tiranë Read More »

TRAINING CAMP 2022 – Kampi stërvitor për kategorinë U12 dhe U14

Ka përfunduar me sukses kampi stërvitor për kategorinë U12 dhe U14 “TRAINING CAMP 2022”. Tenistët shqiptarë kanë arritur të përvetësojnë njohuri më të specializuara në shërbim të rritjes së performancës së tyre në fushë, por edhe të stërvitjes dhe sjelljes. Kujtojmë që ky projekt ishte një bashkëpunim ndërmjet International Tennis Federation , Tennis Europe dhe

TRAINING CAMP 2022 – Kampi stërvitor për kategorinë U12 dhe U14 Read More »

Federata sponsorizon grumbullimin dhe trajnimin e ekipit kombëtar të djemve all inclusive përpara Davis Cup

Federata Shqiptare e Tenisit ka mundesuar per lojtaret e kombetares se meshkujve, grumbullimin, trajnimin edhe trajtimin e duhur te ekipit kombetar ne qendren kombetare te tenisit ne Shqiperi, National Sport-Park Resort. Ne kete periudhe perpos stervitjes taktike, fizike edhe mentale para kompetitore eshte siguruar edhe qendrimi (All inclusive) ne kushtet e duhura te ketyre lojtareve.

Federata sponsorizon grumbullimin dhe trajnimin e ekipit kombëtar të djemve all inclusive përpara Davis Cup Read More »